2024 Tirsdag 10. desember: Julemøte på Ringhøyden

Julemøte med billedkåseri

Øvre Stabekk (Ringstaddbekk) Vi ser Statens Lærerindeskole i husstell og Slottet. Det lå et flott parkanlegg nedenfor Slottet. Det var utformet i engelsk landskapsstil av viktoriansk type. Deler av dette er fredet. Bildet er trolig fra 1950-tallet. (Kilde: Postkort/www.baerumshistorie.no)

Tirsdag 10. desember kl. 18 blir det julemøte på Ringhøyden med billedkåseri.

Julemøte 2024 arrangeres på Ringhøyden seniorsenter og tidligere leder av Historielaget Bjørn Frodahl vil holde billedkåseriet «Stabæk slott – fra hollandsk gårdsbruk til kokkeskole». Asker mannskor, som er landets nest eldste mannskor vil synge inn julehøytiden. Det serveres også snitter og kake.

Betaling gjøres til konto nr. 1627 07 25639 eller Vipps nr. 12239. Husk å merke betalingen med hvilket arrangement og hvem det gjelder (betaling ETTER at plassen er bekreftet).

Pris 350.- for medlemmer og 450.- for ikke-medlemmer.

Her kan du melde deg på:

Påmelding til julemøtet

Øvre Stabekk (Ringstabekk) hadde opprinnelig Gårdsnr. 17.

Man mener det har vært en opprinnelig Stabekkgård i jernalderen (500 fvt.−1050 evt.) som rådet over store deler av Østre Bærum. I dag er det flere Stabekkgårder: Østre StabekkSkallum,
Øvre Stabekk (Ringstabekk) og 
Store Stabekk. Den sistnevnte er trolig den eldste.
Man er ikke sikker på hva opprinnelsen til navnet Stabekk kan være. Forstavelsen Sta kan komme av stadr som kan bety stansing, eller av staf som kan bety rett. Det er derfor foreslått at navnet kommer av at gården lå ved en bekk som renner langsomt, eller en bekk som renner med rett løp. I nærheten av 
Store Stabekk gikk det tidligere en bekk.

Eldre bilde av lindealleen. (Kilde: Eldre postkort/www.baerumshistorie.no)
Denne gangen har vi lyst å trekke fram hele to bøker! Bøkene henger sammen og vil være et funn for d
27. april 2025
Denne gangen har vi lyst å trekke fram hele to bøker! Bøkene henger sammen og vil være et funn for dem som ønsker å finne litt mer ut om den lokalhistoriske utviklingen i Asker og Bærum fram til dagens hovedveier gjennom vårt område. Bøkene henger sammen på den måten at den første tar for seg hovedveiene i både Asker og Bærum, mens bok nummer to vil gi inngående kunnskap om Kongeveiene gjennom Bærum.
Onsdag 9. april var det en vandring i krigens spor i Oslo. Og Nazi­Tysklands okkupasjon av Norge 194
11. april 2025
Onsdag 9. april var det en vandring i krigens spor i Oslo. Og Nazi­Tysklands okkupasjon av Norge 1940-1945 satte mange spor. Interessen var så stor om denne vandringen at det ble mer enn en FULLTEGNET tur (det var nødvendig å dele gruppen i to)!
Sol, ski og Kvikk Lunsj har alltid vært en del av den norske frilufts-tradisjonen. Før andre verdens
1. april 2025
"Sol, ski og Kvikk Lunsj" har alltid vært en del av den norske frilufts-tradisjonen. Før andre verdenskrig var Sportsstua, som lå langs Drammensveien ved Svinesjøen i Asker, et populært utfartssted i bygda. Det sjarmerende røde huset ble bygget i 1923 av Agnes Yggeseth og lå i starten ensomt til i marka ved veien mellom Oslo og Drammen.
Og foruten den lokale historien fra Bærum, et interessant studium av det tidligere norske rettssyste
30. mars 2025
For alle som ønsker å dykke ned i lokalhistorien for Asker og Bærum er denne boka interessant. Ikke bare forteller den om en dramatisk historie i vårt nærmiljø, men gir også et bilde av hvordan vårt rettssystem fungert for rundt 180 år siden. Og foruten den lokale historien fra Bærum, et interessant studium av det tidligere norske rettssystem. Den forteller om de kår folk flest i Norge vokste opp under for rundt 180 år siden, om det norske samfunnets menneskesyn og om befolkningens syn på myndighetspersoner.
Historielagets arbeid har båret frukter slo Historielagets leder fast i sitt innledningsforedrag. På
19. mars 2025
Historielagets arbeid har båret frukter slo Historielagets leder fast i sitt innledningsforedrag. På vegne av styret kunne han fortelle at årsmøtet Historielaget har hatt god oppslutning om sine arrangementer gjennom året og en stadig økende medlemsmasse. En av de største frivillige organisasjoner i Asker og Bærum - Dette viser at det er et stort engasjement for lokalhistorie og kulturarv i Asker og Bærum, og det er en inspirasjon for oss til å fortsette vårt arbeid, sa Erling Bergsaker.
Ragnhild Tangen fikk Historielagets Litteraturpris for mangeårig innsats for Asker og Bærum Historie
19. mars 2025
Ragnhild Tangen fikk Historielagets Litteraturpris for mangeårig innsats for Asker og Bærum Historielag. Som Historielagets leder Erling Bergsaker sa det: Ikke bare har hun bistått med kompetanse der det har vært behov for en ekstra hånd. Hun har også skrevet et stort antall artikler til Historielagets Årbøker.
Flere innlegg