11-12. juni: Busstur til Finnskogen FULLTEGNET

To-dagers bussutflukt til mystiske Finnskogen! FULLTEGNET

I siste årsmøte delte Rune Hernes Bjerke, leder av Skogfinneforeningen, den fascinerende historier om skogfinnene med oss. Historien om folk som flyttet fra Finland til Sverige fra slutten av 1500 tallet og videre til Norge fra første halvdel av 1600 tallet er rik.

Nå inviterer vi deg til en to-dagers utflukt hvor du kan utforske denne rike historien og kulturen fra 1600-tallet til i dag.

Christer Nilsson, som er ekspert på skogfinnenes historie i Norge og Sverige, vil guide oss gjennom dette spennende besøket på Finnskogen i disse junidagene. 

Vi skal bo på det idylliske Finnskogtoppen hotell ved Røgdensjøen, kun en km fra grensen og ti km fra Svullrya – det uoffisielle senteret for den norske delen av Finnskogen.

Der ligger også Finnskogmuseet som i disse dager er under bygging, og også Finnskog- forfatteren Åsta Holths bolig.


Program

Onsdag 11. juni:

Avreise kl. 08:00 fra Holmen kirke (Parkering).

Påstigning på Sandvika Bussterminal plattform nr. 6 kl. 08:15.

Deretter ankommer vi Finnskogtoppen. Her får vi et foredrag om Finnskogen v/Christer Nilsson.

Det blir så innsjekking på hotellet og lunsj (https://finnskogtoppen.no/).

Deretter tur til Juhola Finngård med bl.a. røykbadstue.

Deretter middag på hotellet.

Etter middag: Finnskog og Trolldom (film om Finnskogen på 1950-tallet).

Bålsamling på tunet med mer Trolldomsnakk (fullmånekveld).


Torsdag 12:

Frokost fra kl. 08:00.

Tur på Finnskogen med Christer Nilsson.

Deretter lunsj på hotellet og utsjekking.

Vi får hjemreise med stopp på Svullrya – Finnskogmuseet Finnetunet ved elven Rotna og Åsta Holths bolig. (https://www.skogfinskmuseum.no/)

Ca. 18:30 ankomst Sandvika.


Her finner du hele programmet: Program

PÅMELDING - Fulltegnet

  • Påmelding starter umiddelbart og avsluttes 10. april , eller ved fulltegning. Venteliste vil bli opprettet straks turen er fulltegnet.
  • Et påmeldt ikke-medlem kan, ved fulltegnet tur, bli forbigått av et medlem fra ventelisten. Påmelding trer i kraft første etter bekreftelse fra oss.
  • Avbestillingsregler: Ved avbestilling innen 12. mai: Full refusjon. Avbestilling innen 1. juni: 50% refusjon. Etter denne dato: Ingen refusjon.
  • Betaling vil skje etter tilsendt faktura fra oss.


  • Turen koster kr. 2.800,-/person inkl. reise, overnatting og alle måltider (ekskl. drikke). Prisen er beregnet ved 45 personer.
  • Pris ikke-medlemmer kr. 3.300,-.
  • Det er 18 enkle,12 doble rom og 3 leiligheter for 3 stk.

Har du spørsmål?


Kontakt Terje Asdøl på telefon 901 41 447, e-post: terj-eas@online.no


Vi ønsker velkommen til tur!

Asker og Bærum Historielags programkomité

Denne gangen har vi lyst å trekke fram hele to bøker! Bøkene henger sammen og vil være et funn for d
27. april 2025
Denne gangen har vi lyst å trekke fram hele to bøker! Bøkene henger sammen og vil være et funn for dem som ønsker å finne litt mer ut om den lokalhistoriske utviklingen i Asker og Bærum fram til dagens hovedveier gjennom vårt område. Bøkene henger sammen på den måten at den første tar for seg hovedveiene i både Asker og Bærum, mens bok nummer to vil gi inngående kunnskap om Kongeveiene gjennom Bærum.
Onsdag 9. april var det en vandring i krigens spor i Oslo. Og Nazi­Tysklands okkupasjon av Norge 194
11. april 2025
Onsdag 9. april var det en vandring i krigens spor i Oslo. Og Nazi­Tysklands okkupasjon av Norge 1940-1945 satte mange spor. Interessen var så stor om denne vandringen at det ble mer enn en FULLTEGNET tur (det var nødvendig å dele gruppen i to)!
Sol, ski og Kvikk Lunsj har alltid vært en del av den norske frilufts-tradisjonen. Før andre verdens
1. april 2025
"Sol, ski og Kvikk Lunsj" har alltid vært en del av den norske frilufts-tradisjonen. Før andre verdenskrig var Sportsstua, som lå langs Drammensveien ved Svinesjøen i Asker, et populært utfartssted i bygda. Det sjarmerende røde huset ble bygget i 1923 av Agnes Yggeseth og lå i starten ensomt til i marka ved veien mellom Oslo og Drammen.
Og foruten den lokale historien fra Bærum, et interessant studium av det tidligere norske rettssyste
30. mars 2025
For alle som ønsker å dykke ned i lokalhistorien for Asker og Bærum er denne boka interessant. Ikke bare forteller den om en dramatisk historie i vårt nærmiljø, men gir også et bilde av hvordan vårt rettssystem fungert for rundt 180 år siden. Og foruten den lokale historien fra Bærum, et interessant studium av det tidligere norske rettssystem. Den forteller om de kår folk flest i Norge vokste opp under for rundt 180 år siden, om det norske samfunnets menneskesyn og om befolkningens syn på myndighetspersoner.
Historielagets arbeid har båret frukter slo Historielagets leder fast i sitt innledningsforedrag. På
19. mars 2025
Historielagets arbeid har båret frukter slo Historielagets leder fast i sitt innledningsforedrag. På vegne av styret kunne han fortelle at årsmøtet Historielaget har hatt god oppslutning om sine arrangementer gjennom året og en stadig økende medlemsmasse. En av de største frivillige organisasjoner i Asker og Bærum - Dette viser at det er et stort engasjement for lokalhistorie og kulturarv i Asker og Bærum, og det er en inspirasjon for oss til å fortsette vårt arbeid, sa Erling Bergsaker.
Ragnhild Tangen fikk Historielagets Litteraturpris for mangeårig innsats for Asker og Bærum Historie
19. mars 2025
Ragnhild Tangen fikk Historielagets Litteraturpris for mangeårig innsats for Asker og Bærum Historielag. Som Historielagets leder Erling Bergsaker sa det: Ikke bare har hun bistått med kompetanse der det har vært behov for en ekstra hånd. Hun har også skrevet et stort antall artikler til Historielagets Årbøker.
Flere innlegg