
Tirsdag 27. mai kl. 18 har du mulighet til å se innsiden av Slependen kalkovn!
Vi inviterer til besøk i Kalkovnen på Slependen. Kalkovnen ble bygget i 1914 og restaureringen gjort av Bærum Kommune var ferdig i 1994. Kalkovnen er den eneste komplette i bygda vår og var forbildet til kommunevåpenet. Vi går opp trappen til rommet i toppen der det er et billedgalleri med historien om kalkutvinning i Asker og Bærum.

I siste årsmøte delte Rune Hernes Bjerke fra Skogfinneforeningen fascinerende historier om skogfinnene. Nå inviterer vi deg til en to-dagers utflukt hvor du kan utforske denne rike historien og kulturen fra 1600-tallet til i dag. Christer Nilsson, ekspert på skogfinnenes historie i Norge og Sverige, vil guide oss gjennom dette spennende besøket på Finnskogen.
siste nytt
Den 7. mai 1945 – for nøyaktig 80 år siden – ble portene til Norges største fangeleir åpnet for de som satt innesperret. Fra våren 1941 overtok Gestapo, de tyske politistyrkene, Grini. Leiren fikk da navnet Polizeihaftlingslager Grini. Fra da av ble leiren brukt som fengsel for nordmenn som motarbeidet okkupasjonsmakten. Rundt 20 000 fanger hadde vært innom de fire årene tyskerne hadde brukt Grini. Omkring 3 400 av disse ble sendt videre til de andre konsentrasjonsleirene i Europa. Totalt kjenner vi til at 786 av Grinifangene døde i løpet av fangenskapet, kunne museumsformidler Heidrun Aaserud fortelle.
Det er 175 år siden første utvandrer til USA og Canada. Interessen for «utvandrer-temaet» førte til at salen i Venskaben var fylt opp til siste stol! I 2025 er det 200 år siden utvandringen til Amerika startet i Norge. Foredragsholder Jon Christofersen har over lang tid kartlagt utvandringen fra Asker til USA og Canada. Han har stilt seg spørsmål som hvem var de som reiste? Hvorfor dro de akkurat dit de dro og hvordan kom de seg dit? Hvordan var det på stedet de kom til? Foredraget er en del av historielagets markering av utvandringens 200-års jubileum.